© 2010–2020 Millas Mat

Appelsiner i rosesirup

en arabisk dessert

Denne oppskriften er fra en bok om arabisk mat utgitt på 1960-tallet. Blomstervann har nå blitt lett å få tak i på mange asiatiske markeder men se til at du ikke kjøper essenser som smaker kunstig og bittert. Denne friske appelsinsalaten kan gjerne serveres sammen med vaniljeiskrem og ekstra lekkert blir det hvis du pynter den med roseblader og spiselige sølvkuler. Litt bling skal det være.

Ingredienser

dessert for seks personer:

skallet fra to appelsiner

to dl friskpresset appelsinsaft

to spiseskjeer sukker

seks appelsiner

en teskje appelsinblomstvann

en teskje rosevann

iskrem eller pisket krem til servering

tørkede roseblader og sølvkuler til pynt (kakestrø)

Finn frem en potetskreller og skav tynne flak av to appelsiner. Kok de i vann inntil de er helt myke og begynner å bli gjennomsiktige, ta de ut og skjær de opp i tynne strimler. Kok opp appelsinjuice og sukker i en annen kjele og la det småkoke inntil det har blitt en lett sirup, tilsett appelsinskallet og sett blandingen til side for avkjøling.

Skrell appelsinene og fjern så mye av den hvite hinnen som du kan og skjær de deretter på tvers av båtene i tynne skiver. Legg de over i en serveringsbolle eller et romslig syltetøyglass og tilsett deretter blomstervannet i den avkjølte sirupen. Hell den så over appelsinene og dekk bollen med plast. Salaten bør få trekke i minst seks timer men gjerne i opptil tolv timer.