© 2010–2021 Millas Mat

Zeppole St. Joseph Cake

festkaker fra Napoli

Disse lekre godbitene går også under navnet St. Joseph Day Cake og er høyt verdsatt i Italia. De bakes til minne om Josef. Disse kakene er av napoletansk opphav men nytes i dag over hele landet. På øyene Sicilia og Malta er dette også tradisjonelle kaker og de serveres ofte som en del av en stor fest hvor man dekker opp med alle slags søte fristelser.

Ingredienser

2 1/2 dl varmt vann som holder ca. 45 °C

en teskje tørrgjær

en spiseskje sukker

en halv liter hvetemel

en teskje havsalt

——

en liter solsikkeolje til fritering

siktet melis til å drysse over de ferdige kakene

Løs opp gjær og sukker i det varme vannet og bland deretter inn hvetemel og salt og elt alt sammen smidig deig. Dekk bollen med plastfolie og la den stå til heving på et lunt sted i minst halvannen time. Deigen er klissete så jeg bruker kjøkkenmaskinen og setter på eltekroken til denne jobben.

Varm oljen i en gryte til den når ca. 165 °C, bruk gjerne et steketermometer og legg spiseskjeer av deigen direkte fra bollen og oppi oljen men ikke for mange av gangen. Stek bollene til de er gylne og oppblåste og la de renne godt av seg på kjøkkenpapir.

Legg de avkjølte bollene i en papirpose, dryss over melis og rist på posen så bollene blir dekket. De bør spises samme dag de er laget.