© 2010–2020 Millas Mat

Yoghurtvafler med gyllen sirup

min egen oppskrift

Etter min mening får du ikke virkelig gode vafler uten et syrlig melkeprodukt enten det er kulturmelk, kefir eller som her- yoghurt. Vafler lager jeg nesten utelukkende bare når jeg feks. mot slutten av uken har endel mindre rester av melkeprodukter som er for lite til at de kan brukes på egen hånd. Disse yoghurtvaflene er min egen oppskrift, delvis inspirert av det nederlandske kjøkkenet som gjerne bruker sirup i stedet for sukker eller som et supplement sammen med sukker. Vaflene blir ikke for søte men får heller en lett anelse av karamell.

Ingredienser

gir omlag ti plater:

en halv liter hvetemel

1 1/4 dl sukker

en teskje bakepulver

en teskje ekte vaniljesukker

en halv teskje støtt kardemomme

en kvart teskje havsalt

tre dl helmelk

250 gr yoghurt naturell

tre dl blandet kremfløte og lettere tløte (matfløte)

tre egg

100 gr smeltet smør

to spiseskjeer gyllen sirup

Smelt smøret og pisk inn sirupen mens den er varm og sett blandingen til side.

Finn frem en bakebolle og tilsett alle de tørre ingrediensene og bland de godt sammen. Tilsett melk og fløte og pisk det sammen til en helt glatt røre. Nå tilsetter du yoghurt og egg og pisker dette godt inn før du avslutter med smørblandingen.

Dekk bollen med plast og la røren stå i kjøleskapet i minst seks timer. Pisk røren godt opp og deretter steker du vafler på vanlig måte i smurt vaffeljern og nyter de med ditt beste syltetøy, ost, smør, sukker, rømme eller hva du måtte ønske.