Williamsens cupcakes med kaffe - og sjokoladekrem

helt enkelt knallgode

Vi har alle våre favoritter når det kommer til bakverk og kaker og de aller fleste liker sjokoladekake gjør de ikke? Vil du ikke lage en hel kake er disse midt i blinken og de er også en av min manns favoritter. Det har blitt endel av dem etter hvert. Vil du ha mye krem på toppen kan det være en ide å doble oppskriften.

Ingredienser

gir seks store cupcakes:

150 gr smør, mykt

to dl sukker

to egg, sammenpisket

en halv dl helmelk

180 gr hvetemel

en teskje bakepulver

en teskje ekte vaniljesukker

100 gr grovhakket mørk sjokolade

----

sjokoladekrem:

50 gr smør, mykt

120 gr siktet melis

en spiseskje sjokoladepulver eller kakao

en drøy spiseskje espressokaffe

----

sprinkles eller revet sjokolade etter eget ønske

Sett ovnen på 190 °C og putt papirformer oppi et muffinsbrett. Pisk smør og sukker hvitt og luftig og pisk inn eggene etter tur. Sikt sammen hvetemel, vaniljesukker, kakao og bakepulver og tilsett dette i røren vekselsvis sammen med melken. Vend inn hakket sjokolade med en slikkepott og fordel røren i formene. Stek i i omlag 20-25 minutter. Sjekk med en kniv eller bruk en kakenål for å sjekke at de er gjennomstekt.

Ta cupcakes ut av formen og sett de på en rist for avkjøling.

Til sjokoladekremen pisker du sammen smør, melis. kakao og espresso til en myk men ikke-rennende krem og fyll den over i en sprøytepose. Dekorer dem slik du vil eller gjør som jeg gjør og sett ørsmå topper tett i tett over hele overflaten på kakene før de får et lett dryss med sprinkles eller revet sjokolade.