© 2010–2020 Millas Mat

Williams bursdags-cupcakes med sjokoladekrem

den som skal feires får bestemme

Når det er bursdag får alltid jubilanten velge både meny og ikke minst kake og han ønsket seg cupcakes. Store saftige vaniljecupcakes med sjokoladebiter i røren og krem oppå. Og som den kitchenwiz jeg er oppfyller jeg alle ønsker. Oppskriften er ganske så enkel med det er viktig at du bruker ekte vanilje så de får den gode smaken og at selve kaken blir gjennomstekt men ikke overstekt. Pynten på bildet er fra Wilton.

Williams bursdags-cupcakes med sjokoladekrem

Ingredienser

gir åtte store cupcakes:

150 gr meget mykt smør

to dl sukker

to sammenpiskede egg

en halv dl helmelk

180 gr hvetemel

en teskje bakepulver

en teskje ekte vaniljesukker

100 gr grovhakket sjokolade (Selskapssjokolade)

sjokoladekrem:

50 gr meget mykt smør

120 gr siktet melis

en spiseskje sjokoladepulver eller kakao

en drøy spiseskje espressokaffe

strøssel

Sett ovnen på 190 °C og putt passende papirformer oppi et muffinsbrett. Pisk smør og sukker hvitt og luftig og pisk inn eggene etter tur. Sukt sammen hvetemel, vaniljesukker, kakao og bakepulver og tilsett dette i røren vekselsvis sammen med melken. Vend inn hakket sjokolade med en slikkepott og fordel røren i formene. Stek i i omlag 20-25 minutter. Sjekk med en kniv eller bruk en kakenål for å sjekke at de er gjennomstekte.

Sett brettet på en rist og la kakene blir helt kalde før du tar de ut.

Til sjokoladekremen pisker du sammen smør, melis. kakao og espresso til en myk men ikke-rennende krem og fyll den over i en sprøytepose. Dekoer dem slik du vil eller gjør som jeg gjør og sett ørsmå topper tett i tett over hele overflaten på kakene og gi noen av dem et lett dryss med pynt.