© 2010–2021 Millas Mat

Williams Birthday Brownies

brownies med litt havsalt

Disse brownies har mye av det meste slik de skal ha men å ta en halvferdig kake ut av ovnen, smelle formen i kjøkkenbenken for så å sette den tilbake i ovnen var en ny opplevelse. Men at det fungerer det ser du på bildet for de er helt jevne uten å være nedsunkne i midten slik brownies ofte blir. Disse er litt seige, mørke av muscavadosukker og med smak av havsalt. Verdig en bursdagsgutt!

Ingredienser

280 gr smør + litt ekstra til smøring av pannen

225 gr mørk god sjokolade (70% kakao)

100 gr mørk bakekakao, usøtet type

en spiseskje espressopulver

400 gr sukker

100 gr mørk brunt sukker

to teskjeer ekte vaniljeekstrakt

to teskjeer havsalt eller himalayasalt

seks store egg

130 gr hvetemel

litt flaksalt til å drysse over

Plasser risten midt i ovnen og sett temp. på 180 °C. Smør formen med mykt smør og kle den med to lange stykker bakepapir som får henge over kanten på alle fire sidene. Smør også papiret godt og sett formen til side.

Hakk sjokoladen grovt og ha den over i en ildfast bolle sammen med halvparten av kakaoen og hele skjeen med espresspulver. Smelt smøret i en liten kjele til det skummer godt og hell det over sjokoladen. La de stå litt og smelte ned før du begynner å røre. Pisk det til en jevn blanding og sett bollen til side for å avkjøles litt.

Sett ballongvispen på kjøkkenmaskinen og knekk alle eggene i miksebollen. Tilsett sukker, mørk brunt sukker, vanilje og havsalt og pisk det i omlag ti minutter eller til du har en tykk, luftig og fyldig røre. Hell i sjokoladeblandingen mens maskinen går og miks godt til alt er jevnt. Ta bollen av basen, plasser en sikt over og tilsett hvetemel og resten av kakaoen. Sikt det nedi og bland det hele inn med en slikkepott. Husk rolige bevegelser så du ikke slår ut mer luft enn nødvendig.

Hell røren i den preparerte formen og stek kaken i tjue minutter. Ta formen ut og dunk den lett mot ei trefjøl (varm panne og plastfjøl fungerer dårlig) på kjøkkenbenken slik at kaken synker ned og sprekker opp litt på overflaten. Dryss med litt havsalt og gi kaken nye tjue minutter i ovnen ved samme temperatur.

Plasser formen på en rist og la kaken bli helt kald før du løfter den ut ved hjelp av bakepapiret. Kutt den opp i passende jevne firkanter (6 x 4 stk.) og siden kaken er myk i midten er det lurt å rengjøre kniven med varm mann mellom hvert kutt slik at du får jevne og pene kanter.

Del med mange og frys det som er igjen. En bit brownie til litt iskrem en sen kveld er som alle vet - fantastisk!