© 2010–2022 Millas Mat

Vannbakkels

som ikke blir paddeflate

Disse kakene blir av mange sett på som en ildprøve. Det skal lite til før de blir flate, men følg denne fremgangsmåten og jeg er sikker på at du vil lykkes. Husk at bakkelsene må være helt kalde før de deles i to, og fyll de med krem rett før servering. Blir de stående for lenge før servering blir de bløte. Du kan variere fyllet på mange måter med krem og bær eller annen passende frukt er en klassisk fransk variant. Ekstra flotte blir de med friske jordbær og striper av sjokolade på toppen

Ingredienser

gir seks store bakkels eller åtte små:

100 gr ekte meierismør

2 1/2 dl kaldt vann

150 gr hvetemel

fire egg

——

vaniljekrem eller vanlig krem til fyll

siktet melis eller smeltet sjokolade til pynt

Sett ovnen på 220 °C og del opp smøret. Ha det i en kjele og kok det opp sammen med vannet. Tilsett alt melet på en gang og rør det sammen til en jevn klump. Dra kjelen av platen når deigen slipper kjelen litt. La den avkjøle seg noe så den slutter å dampe.

Tilsett et og et sammenpisket egg og rør godt mellom hver gang. Røren skal være såpass fast at den ikke flyter noe særlig utover.

Fyll røren i en kremsprøyte og lag topper på en bakeplate med papir under. Hold god avstand mellom dem for de vil flyte noe utover under steking. Stek kakene i ca. 20-25 minutter.

Når bakkelsene har sluttet å svette og ser tørre og fine ut på overflaten så skru av ovnen og la kakene stå med stekeovnsdøren på gløtt. La de avkjøles inni ovnen før de tas ut og legges over på risten. Når kakene er helt kalde kan de skjæres i to og fylles med vaniljekrem. Dryss på melis til pynt og server straks.