© 2010–2022 Millas Mat

Vaniljekake med krem og sjokoladeglasur

british baking at it's best

Denne lekre kaken er fra Nigella Lawsons bok Express og illustrerer godt hvilket håndlag engelskmenn har med baking. Denne kaken kan du bruke som bursdagskake eller bare som noe ekstra godt til helgen. Den smaker fabelaktig uansett.

Ingredienser

kaken:

200 gr hvetemel

tre spiseskjeer vaniljesauspulver (jeg bruker Freia sitt)

to teskjeer bakepulver

en halv teskje natron

fire egg

225 gr mykt smør

200 gr sukker

tre til fire spiseskjeer melk

——

krem:

125 gr siktet melis

fire teskeer vaniljesauspulver (bruk det samme som i kaken)

75 gr mykt smør

halvannen teskje nylig kokt vann

——

sjokoladeglasur:

60 ml kokende vann

to spiseskjeer lys sirup

125 gr sukker

175 gr mørk kokesjokolade

strøssel til pynt

Sett ovnen på 180 °C og smør to 20 cm. sandwichformer med smør eller forfett og legg gjerne bakepapir i bunnen. La alle ingrediensene til kaken utenom melken i en prosessor og kjør alt sammen til en glatt røre. Tilsett melken mens maskinen går inntil du har en fin konsistens på kakerøren. Fordel den i formene og stek de i 20-25 minutter. La de avkjøle seg i et kvarters tid før de tas ut og legges til avkjøling på en kakerist.

Vask og tørk beholderen og kniven til prosessoren og sett den tilbake på basen. Sikt sammen melis og vaniljesauspulveret og ha det over i prosessoren. Tilsett det myke smøret og kjør det sammen. Mens maskinen går tilsetter du vannet ved å helle det sakte gjennom åpningen på toppen av beholderen. La maskinen gå til kremen er jevn og glatt.

Spre kremen på den ene kakebunnen og legg den andre oppå. Klem lett ned med håndflatene så bunnene festes godt sammen.

Til sjokoladeglasuren så har du vann, sukker og sirup i en kjele og varm det opp, rør godt så sukkeret oppløses. Knekk opp sjokoladen i små biter så de smelter raskt i den varme væsken. Rør lett og drei på kjelen så alt smelter. Ta deretter glasuren av varmen og pisk opp glasuren med en ballongvisp. Hell den så sakte over kaken og la noe av glasuren renne nedover sidene. Dryss på strøssel før glasuren stivner og sett kaken kaldt en liten stund før servering.

Hvis du ønsker kan du lage vaniljekrem fra Camillakake i stedet for smørkremen og bruke som fyll.