© 2010–2021 Millas Mat

Triple sjokoladecupcakes

tre ting på en gang

I min bok kan cupcakes være så flotte de bare vil, men det hjelper ikke når de fleste inneholder dobbelt så mye smørkrem som kake og smaker overstrømmende søtt. Her derimot har dere the real deal, ekte sjokolade, ekte vanilje og mørk usøtet kakao i både kakene og smørkremen, men med en fin balanse så det ikke blir for mektig. En cupcake som dette skal føles som et stort dekadent stykke skikkelig sjokoladekake med både saftig kake, generøse sjokoladebiter og passe mengde smørkrem på toppen.

Ingredienser

cupcakes:

125 gr smør

125 gr sukker

150 gr hvetemel

en teskje bakepulver

en dl matfløte

to store egg

en teskje ekte vaniljeekstrakt

en spiseskje mørk usøtet kakao

150 gr grovhakket Freia Selskapssjokolade

——

smørkrem:

75 gr smør

en teskje ekte vaniljeekstrakt

en spiseskje kremfløte

175 gr melis

en spiseskje mørk usøtet kakao

strøssel til pynt

Sett ovnen på 200 °C og sett opp seks papirformer på et stort muffnbrett.

Pisk smør og sukker hvitt, tilsett alle de øvrige ingrediensene utenom den hakkede sjokoladen og kjør alt sammen til en jevn røre. Vend deretter nn sjokoladen. Den vil være ganske tykk så det er lett å fordele rørene i formene med to spiseskjeer.

Stek muffinsene i ca. 20-25 minutter,, løft de forsiktig ut av formene og la de avkjøle seg helt på kakeristen før pynting, er muffinsene lunkne når du smører på kremen vil den begynne å smelte og det blir bare klin.

Til smørkremen pisker du sammen smør, kremfløte og vanilje til en jevn masse. Tilsett deretter melis og kakao og pisk godt til du har en fyldig og stiv smørkrem, dette vil ta noen minutter så vær tålmodig. Du skal ikke behøve å tilsette mer fløte.

Bruk en smørkniv til å dekorere muffinsene med kremen og dypp de deretter i en liten skål med strøssel.