© 2010–2022 Millas Mat

Toscakake

italiensk kaffekake med mandelkrokan

Denne kaken er oppkalt etter Puccinis berømte opera og er en kjent og kjær kake både i Italia og her hjemme. I barndommen, hvis jeg kom inn på kjøkkenet og så min mor sitte på huk foran stekeovnen så visste jeg at det var denne kaken hun passet på som en hauk. Det er fordi glasuren på toppen av denne kaken brenner seg utrolig lett så du bør passe godt på de siste minuttene. Brent sukker blir bittert og smaker ikke spesialt godt.

Ingredienser

kaken:

75 gr smør

to egg

135 gr sukker

en halv dl helmelk

120 gr hvetemel

en teskje bakepulver

——

toscaglasuren:

75 gr smør

75 gr sukker

en spiseskje hvetemel

en spiseskje helmelk

110 gr grovhakkede mandler

Sett ovnen på 180 °C og smør en 20-24 cm. springform. Smelt smøret til kaken og la det avkjøle seg. Pisk eggedosis av egg og sukker og vend inn hvetemel, bakepulver og til slutt melken og det smeltede smøret. Fyll røren i den smurte formen og stek kaken midt i ovnen i ca. 35-40 minutter.

Lag glasuren mens kaken steker. Tilsett alle ingrediensene i en kjele, kok opp og la det småkoke ett par minutter. Ta kaken ut av ovnen, sjekk at den er gjennomstekt med en liten kniv eller kakenål og sett opp temp. til 250 °C.

Bruk en smørkniv og spre glasuren over den ferdigstekte kaken. Ta litt og litt på kniven og vær lett på hånden. Sett den tilbake i ovnen og la den steke i ca. 7-10 minutter og følg godt med. La kaken avkjøle seg helt i formen før du tar den ut. Kaken må være helt kaldt før du snur den og fjerner bunnen av springformen og bakepapiret. Hvis ikke vil toppingen klistre seg fast til kakeristen.

Kaken er holdbar i flere dager innpakket i plast, og den kan også fint fryses.