© 2010–2021 Millas Mat

The Samuel German Chocolatecake

en kake du vil huske når du har smakt den

Denne kaken er akkurat like god som den ser ut, det lover jeg deg. Denne opskriften fra et tradisjonsrikt bakeri i New York som het The Silver Palate. Denne kaken er kreert med Samuel German i tankene, en kjent konditor i USA hvis kaker er svært kjente. Her har jeg konverert og testet oppskriften og jeg kan si, det er bare å glede seg til å lage den selv.

Ingredienser

kakebunn:

50 gr mørk kakao, gjerne Dutch-Prosess om du har

seks spiseskjeer kokvarmt vann

to spiseskjeer melk

tre egg

100 gr mykt smør

175 gr hvetemel

halvannen teskje bakepulver

300 gr sukker, golden caster om du har

----

sjokoladekrem:

fire spiseskjeer smør

5 1/3 dl finhakket sjokolade eller sjokoladechips, bruk helst sjokolade med 70% kakaoinnhold

tolv spiseskjeer kremfløte

fem dl siktet melis

to teskjeer ekte vaniljeekstrakt

Sett ovnen på 160 °C og smør to 20 cm. store sandwichformer godt med smør eller Formfett og ha de klare.

Pisk sammen kakao og kokvarmt vann til en tykk paste. Tilsett alle de øvrige ingrediensene og pisk det hele sammen til en jevn kakerøre. Fordel røren i de to formene og bak de i ca. 30 min. Sjekk med en kakenål at de er gjennomstekte og la de avkjøle seg litt i formen før du tar de ut og lar de avkjøle seg helt på risten.

Ha alle ingrediensene til kremen i en kjele og varm det hele opp på medium varme, når alt har smeltet sammen er den klar. La den avkjøles litt og smør 1/3 av kremen på den ene bunnen. Legg den andre bunnen på, press lett ned og fordel resten av kremen oppå og på sidene av kaken. Dryss på høvlet sjokolade om du ønsker og sett kaken til avkjøling en stund før servering.