The Lazy Daisy Cake

en amerikansk wartime kaffegodbit

Har du lyst på litt amerikansk nostalgi til kaffen er dette kaken for deg. Som du kanskje allerede har skjønt av navnet er dette en enkel kake, det eneste som tar tid er avkjølingen etter at den er helt ferdig. Oppskriften ble i sin tid trykket i Good Housekeeping - en insistusjon innenfor amerikanske dameblader i mange tiår. I dag er kaken litt glemt og det er synd for den er meget meget god.

Ingredienser

kaken:

130 gr hvetemel

en teskje bakepulver

en kvart teskje fint havsalt

to egg, romtempererte

200 gr sukker

en teskje ekte vaniljeekstrakt

120 ml helmelk

en spiseskje smør

----

kokosglasur:

65 gr lys brunt sukker

40 gr smør

60 ml kremfløte

en halv teskje ekte vaniljeekstrakt

50 gr kokosmasse eller tynne kokosflak

Fremgangsmåte

Smør en firkantet kakeform som måler omtrent 20 x 20 cm. Legg bakepapir i bunnen og spray papiret og sidene godt med formfett og sett ovnen på 180 °C.

Sikt sammen hvetemel, bakepulver og havsalt i en bolle og varm opp melken og smøret i en egen kjele til rett under kokepunktet.

Sett spatekniven på miksmasteren og tilsett egg, sukker og vanilje og pisk det til en lys eggedosis. Tilsett melblandingen og pisk den inn på lav hastighet og avslutt med den varme melken. Når det hele er blandet til en jevn kakerøre heller du den i den smurte formen og baker den i ca. 25 min. Sjekk med en kakenål at den er gjennomstekt. Er kaken ferdig tar du den ut og setter på overvarmen til 220 °C.

Mens kaken steker lager du glasuren som skal rett på den varme nystekte kaken. Tilsett alle ingrediensene i en kjele (utenom kokosen) og varm opp til kokepunktet under mer eller mindre konstant omrøring. Ta kjelen av platen og rør inn kokosen. Hell glasuren over den varme kaken og spre den jevnt utover. Jobb så raskt du kan og bruk en liten spatelkniv, smørkniv eller baksiden av en spiseskje. Sett kaken tilbake i ovnen og vokt den som en hauk inntil glasuren koker på toppen av kaken og fargen blir lett gyllen. For meg var fire minutter nok men ovner varierer så du må bare passe godt på å sjekke ofte.

La kaken avkjøles godt i formen på rist før du løsner den rundt kanten med en kniv og du klikker av ringen. Løft den over på en fjøl ved å holde i bakepapiret og kutt den i firkanter før servering.