© 2010–2021 Millas Mat

The Disney Diner Magic Kingdom Cinnamon Rolls from Main Street Bakery

pull em apart

Først vil jeg gi beklager til alle som er på diett mens de leser denne opskriften. Så vil jeg si at det er ganske mange mennesker som besøker The Magic Kingdom som deler disse i to seg imellom. Dette er et stort bakverk- slik bare amerikanerne kan det og vi snakker jo tross alt om Disneyland, California her. Du drar ikke lit for å spise sunt. Når det er sagt så er dette et superdekadent bakverk med en god del gammeldags sjarme. De smaker deilig av vanilje, brunt sukker og ikke minst kanel og kremostglasuren på toppen topper det hele av som en utmerket finish.

Ingredienser

oppskriften gir omlag 12 gigantiske cinnamonrolls:

deigen:

1,8 dl varmt vann (40 °)

to poser tørrgjær

to spiseskjeer sukker

en pose Freia Vaniljesaus (u/koking)

4,8 dl kald helmelk

115 gr smeltet smør

to store sammenpiskede egg

en teskje finknust havsalt

et kilo + 120 gr hvetemel

----

fyll:

230 gr smeltet smør

340 gr lys brunt sukker

to spiseskjeer malt kanel

----

cream cheese frosting (kremostglasur):

115 gr romtemp. smør

230 gr romtemp. kremost neturell (Philadelphia)

en teskje ekte vaniljeekstrakt

330 gr siktet melis

to til fire spiseskjeer melk

Hell det varme vannet i en liten mugge eller et litermål og pisk inn tørrgjær og sukker. La blandingen stå til det danner seg et skum på toppen og begynn med resten av deigen.

Smelt og avkjøl smøret som skal i deigen.

Finn frem en romslig miksebolle eller bollen til kjøkkenmaskinen og hell i melk og vaniljesauspulveret. Pisk godt sammen og hell i avkjølt smeltet smør og eggene. Pisk det hele godt sammen. Ha i havsalt og den skummende gjærblandingen, pisk godt sammen og begynn å arbeise inn hvetemelet litt etter litt. Når du har en myk og smidig deig legger du den over i en lett oljet bakebolle, dekker den med plast og lar den heve lunt i en god time til den har doblet i størrelse.

Smelt smøret som deigen skal pensles med og miks sammen lys brunt sukker og malt kanel i en liten bolle.

Slå deigen ned og la den heve i nok en halvtime. Ta deigen over på et lett melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel som måler omlag 85 x 53 cm. Pensle hele deigflaten med smeltet smør og dryss over sukker- og kanelblandingen i et jevnt lag. Rull deretter deigen sammen og se til at rullen blir noenlunde fast og at lagene ikke er for løse. Bruk en skarp kniv og kutt skiver på omlag 5 cm. i tykkelse.

Smør to ildfaste firkantede former med litt smør (jeg bruker mine to emaljerte ildfaste former men en dyp langpanne kledd med smurt bakepapir fungerer like fint). Plasser seks ruller i hver form med litt avstand seg imellom. Dekk formene med plastfolie og la de etterheve i omlag 25-30 minutter.

Mens de etterhever lager du glasuren. Pisk sammen mykt smør og kremost i en mikser sammen med vaniljeekstrakten og når det har blitt til en kremete masse tilsetter du siktet melis litt etter litt. Kjør alt sammen til en jevn tykk glasur og tilsett deretter spiseskje for spiseskje melken til du har en lett rennende glasur. Sett den til side.

Når deigen har hevet seg ferdig baker du de i omlag 20 minutter ved 177-180 °C til de er lys gylne. Ta de ut og la de stå i omlag ti minutter før du smører på glasuren med en slikkepott mens de fortsatt er varme. Vær generøs. La de deretter avkjøles helt før du kutter de fra hverandre i formen med en kniv og bruker en spatel eller en fleksibel stekespade til å løfte de ut.