© 2010–2021 Millas Mat

Texas Sheet Cake Forever

en amerikansk sørstats-favoritt

Det er nok mange som mener at brownies er den beste amerikanske kaken som finners. Vel, de amerikanske sørstatene kan også by på denne klassikeren. En myk og velsmakende sjokoladekake bakt med kefirmelk og lys brunt sukker toppet med en kokt sjokoladeglasur og masser av pecankjerner og mandelkrokan. En stor kake slik som dette er laget for å deles med mange så bak og gi bort minst halvparten.

Ingredienser

gir en langpannekake i full strl.

formfett og en spiseskje siktet bakekako til langpannen

----

kaken:

280 gr romtemp. smør

1 3/4 teskje natron

en teskje Maldonsalt eller annet godt flaksalt

en kvart teskje malt kanel

en spiseskje ekte vaniljeekstrakt

fire store egg

280 gr hvetemel

55 gr mørk bakekakao

30 gr Carnation Coffee-Mate melkepulver

340 gr romtemp. kefirmelk

----

kokt glasur:

225 gr helmelk

170 gr smør

200 gr hvitt sukker

40 gr mørk bakekakao

en kvart teskje Maldonsalt eller flaksalt

en kvart teskje ekte vaniljeekstrakt

ca. 225 grovt hakkede pecankjerner

fem spiseskjeer mandelkrokan

Sett temp. på 180 °C og kle en langpanne med bakepapir, spray godt med formfett eller smør og sikt over en spiseskje kakao, rist av det overflødige. Dette gir den ferdige kaken ekstra god smak.

Hakk pecankjernene grovt og ha de over i en bolle.

Sett spatelkniven på mikseren og begynn med å piske sammen lys brunt sukker, smør, natron, havsalt, kanel og vanilje til en luftig krem. Stopp maskinen for å skrape ned av sidene innimellom før du pisker inn ett og ett egg av gangen. Skrap ned en siste gang og stopp maskinen.

Sikt sammen hvetemel, kakao og melkepulver og ha i omlag 1/3 dl før du mikser det inn. Tilsett 1/3 av kefirmelken før du mikser igjen og fortsetter vekselsvis til alt er brukt opp.

Hell røren i langpannen, spre den jevnt utover og stek i ca. 25 minutter. Sjekk med en kakenål at den er gjennomstekt.

Så snart kaken er i ovnen begynner du med glasuren som skal direkte over den varme kaken. Ha melk, smør, sukker, kakao og havsalt i en kjele og varm den opp til smøret har smeltet. Pisk godt jevnlig og når glasuren koker skrur du ned varmen med lar den koke inntil den når en temp. på ca. 104 °C. Skru av varmen og rør inn vaniljen. Sett på lokket så den holder seg varm og vent på kaken.

Når kaken er ferdigstekt heller du over glasuren og bruker en spatelkniv eller baksiden av en spiseskje til å spre den utover i et jevnt lag. Dryss over hakket pecan og krokan og la kaken stå til den er avkjølt og glasuren har stivnet.

Kutt kaken opp i firkanter før servering, den oppbevares best innpakket i plastfolie i opptil en uke ved normal romtemp.