Suksessterte med jordbærlokk

til ethvert kakebord

Denne terten er svært velkjent her til lands og finnes ofte på kakebordet. Min variant er med gelelokk som jeg synes bringer det lille ekstra til denne kaken. Hvis du foretrekker bringebærgele fungerer det kjempefint.

Ingredienser

nøttebunn:

250 gr malte mandler

200 gr melis

fem stivpiskede eggehvitter

en halv teskje bakepulver

——

to plater gelatin bløtlagt i vann

fem eggeplommer

fem spiseskjeer sukker

——

en pakke Freia jordbærgele

100-150 gr ferske jordbær

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 170 °C og smør en 24 cm. stor springform med formfett. Mal mandlene og bland deretter inn melis og bakepulver. Malt sammen alt en gang til og bland inn eggehvittene med en slkkepott. Fordel massen i et jevnt lag i formen og stek den i drøy halvtime. La den avkjøles helt i formen. Lag den gjerne dagen før for den må være helt kald før du legger på kremen.

Tilbered geleen etter anvisningene på pakken og la den bli så kald at den såvidt kan helles over kaken.

For å lage kremen pisker du eggeplommer og sukker til en fyldig masse. Klem mest mulig av vannet ut av gelatinplatene og dropp de over i en liten kjele på lav varme så de akkurat smelter og ha de over i eggekremen. Pisk de godt inn.

Når du skal sette sammen kaken tar du nøttebunnen som fortsatt skal være i springformen og sprer kremen oppå. Sett deretter hele formen kaldt i minst to timer. Hell deretter den noe stivnede geleen oppå og legg på skivede jordbær i et pent mønster. Sett deretter kaken kaldt til geleen er helt stiv. Beregn minst tre timer.men jeg lar den gjerne stå det dobbelte.