© 2010–2021 Millas Mat

Sukkerbrød

basen for mange kaker

Denne oppskriften på sukkerbrød er litt spesiell for her er det mengden egg som bestemmer hvor mye sukker og hvor mye mel som skal i oppskriften. Like mengder egg, sukker og hvetemel sikrer deg et perfekt og luftig sukkerbrød som er lett å lage, lett å dele inn i lag og lett å bruke til å lage en flott kake. Alle som er glade i å bake bør mestre et sukkerbrød siden det gir rom for et vell av forskjellige kaker. Dette sukkerbrødet kan du fint lage dagen før det skal fylles, bare la det avkjøles helt og dekk det godt med plastfolie over natten.

Ingredienser

fire store egg

lik mengde sukker

lik mengde siktet hvetemel

en teskje bakepulver

Sett ovnen på 170 °C og knekk eggene i et desilitermål. Noter deg antall desiliter og hell eggene oppi miksebollen. Mål opp like mye sukker som mengden egg i antall desiliter og ha dette i miksebollen sammen med eggene. Pisk til en lett og luftig eggedosis.

Mål opp like mye hvetemel som mengden sukker i antall desiliter og sikt dette sammen med bakepulveret. Dropp melblandingen i eggedosisen, ha i alt på en gang og bruk en slikkepott til å vende melet inn med rolige bevegelser. Smør en springform på 24 cm i diameter med formfett, skjær ut en disk med bakepapir og legg i bunnen på formen og spray dette godt også.

Hell i kakerøren og stek den i ca. 35-45 minutter, kjenn etter med en kakenål om den er ferdig, kommer nålen ut ren er sukkerbrødet klart. Har du ikke en kakenål kan du bruke en bit ukokt spaghetti. La sukkerbrødet avkjøle seg i formen i omlag tjue minutter før du klikker av ringen. La det deretter avkjøle seg enda litt til før du snur det og fjerner bunnplaten. La deretter sukkerbrødet avkjøles helt før inndeling og pynting.