© 2010–2021 Millas Mat

Starbucks Originale Lemonloaf Cake

saftig sitronkake

Denne sitronkaken er som du ser av overskiften en oppskrift fra Starbucks. Om den finnes hos SB Norge vet jeg ikke, men nå kan du uansett bake den selv. Målene er konvertert fra amerikanske cups, derfor kan de se litt merkelige ut for oss men med en kjøkkenvekt er det uansett ikke noe problem. Dette er en kake som virkelig smaker av sitron og er helt nydelig til te eller kaffe opskjært i generøse skiver.

Ingredienser

kaken:

315 gr hvetemel

en teskje bakepulver

en teskje natron

en teskje finmalt havsalt

tre egg

330 gr sukker

40 gr mykt temperert smør

en teskje ekte vanilje-ekstrakt

en teskje sitronekstrakt

112 ml friskpresset sitronsaft (tilsvarer saften fra to sitroner)

112 ml kefir eller kulturmelk

revet skall av en sitron

----

glasur:

280 gr siktet melis

to spiseskjeer helmelk + beregn litt ekstra ved behov

en halv teskje sitronekstrakt

Riv skallet av sitronen og sett det til side, press saften.

Bland sammen hvetemel, bakepulver, natron og havsalt i en bolle og sett det til side. I bollen til miksmasteren har du i sukker, egg og mykt smør og pisker dette til en jevn blanding. Tilsett deretter vanilje, sitronekstrakt og sitronsaft og pisk dette inn før du tilsetter melblandingen litt etter til og pisker godt slik at du får en jevn kakerøre og avslutt med kefirmelk og revet sitronskall og gi det hele en siste miks.

Sett ovnen på 180 °C og legg en remse bakepapir i bunnen på en passende brødform. Spray hele formen godt med Formfett og fordel kakerøren oppi. Stek kaken på nederste rille i 45-50 minutter men sjekk alltid med en kakenål at den er gjennomstekt før du tar den ut og lar den avkjøle seg på en kakerist. Etter ca. 10 minutter kan kaken hvelves ut av formen. Husk og fjerne bakepapiret og la kaken avkjøle seg helt.

Finn frem en passende bolle og sikt i melis, tilsett melk og sitronekstrakt og pisk til en jevn og tykk glasur. Juster med mer melk om nødvendig men tilsett en og en teskje av gangen, ikke slump, da er det lett å ha i for mye. Glasuren skal være tykk. Hell den over en avkjølte kaken og la den stivne litt før servering.