© 2010–2019 Millas Mat

Spinatsnurrer :: snarvei med ferdig pizzadeig

Dette er et godt eksempel på hvordan man kan bruke ferdig pizzadeig på nye måter. Fordelen er at man kan svinge opp med ferskt bakverk på en brøkdel av tiden og disse bollene er perfekte til alle slags supper og salater. Med forberedelser, heving og steking er de klare på en times tid.

Spinatsnurrer :: snarvei med ferdig pizzadeig

Ingredienser

en rull pizzadeig (langpannestørrelse)

250 gr fersk forvellet spinat

100 gr revet parmesan

en finhakket rødløk

to spiseskjeer vanlig olivenolje

et sammenpisket egg til pensling

sesamfrø eller valmuefrø til å drysse på toppen

Ha all spinaten i et dørslag og skyll den godt, hell deretter over en liter kokende vann og skyll den igjen i iskaldt vann. Klem ut så mye vann du klarer med hendene og spre spinaten over et rent håndkle. La den ligge og tørke litt, det er viktig at den ikke er for våt siden resultatet kan bli lommer av rå deig i det ferdige resultatet.

Finhakk løken og fres den myk og blank i olivenolje og sett den til side for avkjøling. Riv osten og ha den klar og pisk sammen egget i en liten bolle. Sett ovnen på 200 °C og kle en stekeplate med bakepapir.

Dryss litt hvetemel på bakebordet og rull ut deigen. Fordel spinat og løk så jevnt du kan og dryss på osten. Rull deigen sammen til en fast pølse og del den opp i omlag tre cm. tykke skiver. La de hvile i omlag en halvtime under plast. Pensle de med egg rundt kantene, dryss på frø og stek de gylne i vel tjue minutter.