© 2010–2021 Millas Mat

Minnys Southern Caramelcake

kaken fra boken The Help

Med mindre du skal lage denne kaken til et selskap så anbefaler jeg å lage halve oppskriften for dette blir en stoooor kake, så stor som bare amerikanere kan lage den. En caramel cake er en tradisjonell sørstatskake som bakes til de spesielle anledninger og inneholder en skammelig høy mengde sukker. De av dere som har lest boken The Help av Kathryn Stockett vil nok kjenne igjen dette bakverket siden kaken nevnes flere ganger både som trøst og til en oppkvikkende belønning.

Ingredienser

kaken:

225 gr smør

450 gr sukker

fire egg

385 gr hvetemel

en teskje bakepulver

2 1/2 dl kefir- eller kulturmelk

to teskjeer ekte vaniljeekstrakt

——

krem:

450 gr sukker

2 1/2 dl kefir- kulturmelk

240 gr smør

en teskje bakepulver

Sett ovnen på 175 °C og smør to sandwichformer eller en stor springform med smør eller formfett.

Begynn med kaken, pisk smør og sukker hvitt og luftig og tilsett eggene etter tur, husk å piske godt imellom hvert. Tilsett deretter hvetemel iblandet bakepulver og melk vekselvis og avslutt med vaniljen og pisk den godt inn. Fordel røren i de smurte formene og bak de i omlag 25 minutter. Sjekk med en kakenål at de er gjennomstekte. La de avkjøle seg på rist.

Ha alle ingrediensene til glasuren i en dyp panne og kok opp. Rør jevnlig med en sleliv inntil blandingen er lys karamellbrun og har du et termomenetr skal temp. ligge på mellom 235-245 °C.

Smør glasuren mellom og rundt hele kaken mens den er varm og sett den kaldt så den får satt seg litt.