© 2010–2022 Millas Mat

Southern Buttermilk Biscuits

oppskrift fra Phyllis Stokes

Når amerikanere snakker om biscuits mener de ikke kjeks. De snakker om en type scones som ikke er ulike de vi lærte å lage i heimkunnskapen. Jeg har sett lignende oppskrifter oversatt til "rundstykker" - men dette er ikke rundstykker. Deigen skal ikke eltes, da blir de seige og ikke så myke og fluffy slik de skal være. Dette passer til et utall retter, ikke minst til alle slags supper, salater og til retter med saus. Biscuits and gravy er et begrep i USA.

Ingredienser

gir seks til åtte ferdige biscuits:

260 gr hvetemel, siktet + ekstra til utbaking

2 1/2 teskje bakepulver

en kvart teskje natron

en kvart teskje fint havsalt

80 gr smult eller smør

240 ml kulturmelk, romtemp.

litt smeltet smør til pensling

Sett ovnen på 230 °C og legg et stykke bakepapir på stekebrettet. Legg også et stykke bakepapir på kjøkkenbenken til deigen og sikt over godt med hvetemel.

Sikt sammen hvetemel, bakepulver, havsalt og natron i en romslig bakebolle og smuldre i fettet. Når det er godt gnidd ut i melet tilsetter du mesteparten av melken. Det er melet som avgjør om du trenger all melken og du merker fort om du trenger alt. Arbeid deigen raskt sammen, Dette er ikke en deig som skal jobbes mye med. Når den har samlet seg har du den over på bakepapiret og vender på den et par ganger. Klapp den ut til en leiv som har omlag to cm. tykkelse og stikk ut biscuits som du legger over på stekebrettet.

Bak de først i omlag 15 minutter, pensle de deretter med smeltet smør og sett de tilbake i ovnen ved samme temp. i tre til fem minutter inntil de er pent gylne på toppen. La de avkjøles på rist.