© 2010–2021 Millas Mat

Sweetpotatopie

søtpotetpai

Dette er en ekte amerikansk pai som i følge flere skal ha oppstått i Brooklyn, New York på begynnelsen av forrige århundre. For mange er den obligatorisk til Thanksgiving eller til julehøytiden og mange lager den med en blanding av søtpotet og gulrot. Paien er ekstra nydelig med litt pisket krem til.

Ingredienser

nok til en 22 cm. form

en all-round paibunn, forstekt og avkjølt

to medium store søtpoteter, bakt og avkjølt

et stort sammenpisket egg

35 gr sukker

en klype revet sitronskall

to klyper malt kanel

en klype malt allehånde

litt revet muskatnøtt

en halv teskje havsalt

halvannen dl fløtemelk

to spiseskjeer smeltet smør

----

pisket krem til servering

Skru ovnen på 210 °C og prikk søtpotetene godt med en gaffel og bak de i omlag en times tid eller til de er helt møre. Når de er avkjølte nok til at du kan ta i dem skrapet du potetkjøttet over i en bolle, moser det godt og lar det avkjøle seg.

Forbered paiskallet etter oppskriften og forstek det. Ta vare på overflødig deig. Mens det avkjøler seg pisker du sammen egg, sukker, krydderier, sitronskall og havsalt. Avslutt med å piske inn melken. Hell dette over de moste søtpotetene og miks det hele godt sammen. Avslutt med å piske inn det smeltede smøret. Hell fyllet i paiskallet, dekorer med remser av deigen som ble til overs og bak den ved 175 °C i omlag 40 minutter. Sjekk med en liten kniv at den er gjennomstekt og la den avkjøles før servering.