© 2010–2021 Millas Mat

Snøballer

julekaker fra Wisconsin

Jeg ville dele disse klassiske amerikanske godbitene med dere etter å ha lest bekgrunnshistorien om dem. Disse kommer nemlig fra Wisconsin, en stat i midtvesten med et klima som minner mye om vårt eget. Disse kakene skal også ha blitt satt pris på av kongebarna Astrid, Ragnhild og Harald under krigen da de bodde i USA . En cookiedough med lys sjokolade og nøtter som trilles til kuler, stekes og rulles to ganger i melis etter steking. Legg forøvrig merke til at kakene bakes uten noen form for hevemiddel.

Ingredienser

gir mellom 40-50 små kaker:

170 gr mykt smør

110 gr sukker

en halv teskje finmalt havsalt

et stort egg

to teskjeer ekte vaniljeekstrakt

280 gr hvetemel

125 gr hakkede nøtter (hasselnøttkjerner, pecan eller valnøtter)

125 gr sjokoladeknapper (Freia Smelt egner seg godt)

siktet melis til å rulle kakene i (beregn ca. to dl)

Sett ovnen på 175 °C og kle to plater med bakepapir.

Pisk smør, sukker og havsalt til en lett og luftig krem og tilsett deretter egg og vanilje. Bland deretter inn hvetemelet og stopp maskinen. Vend inn sjokoladeknapper og hakkede nøtter med en slikkepott.

Trill kuler på omlag 2,5 cm. i diameter og sett de med litt avstand på bakeplaten. Stek de i omlag 15-20 min til de er lett gylne og kjennes litt faste. La de avkjøle seg i et par minutter på brettet mens du sikter melis på en flat tallerken.

Rull deretter kulene i melis mens de ennå er litt varme og legg de på en rist for komplett avkjøling. Rull kaken i melis en gang til når de er helt kalde før de legges over i en tett kakeboks eller på et romslig glass. Oppbevar de tørt og kjølig.