Smuldrepai med høstfrukter

britene kan pai

Nå om høsten har mange tilgang på store mengder frukt og jeg har fått tak i små faste hagepærer fra mammas hage sammen med noen aldeles flotte epler. En utmerket måte å bruke de på er å lage denne paien med sprø topping. Nyt den sammen med vaniljesaus eller iskrem og en god kopp kaffe. Denne oppskriften er en bearbeidet variant fra The English Rose kokeboken. Jeg anbefaler at du ikke bruker en form med løs bunn til denne oppskriften siden mye av fruktsaften da vil lekke ut under steking.

Ingredienser

600 gr blandet frukt i terninger (epler, hagepærer, bjørnebær, rips etc.)

to spiseskjeer hvetemel

topping:

ca. 75 gr hvetemel

150 gr havregryn

50 gr lys brunt sukker

en klype havsalt

en kvart teskje malt kanel

150 gr smør

Sett ovnen på 175 °C og finn frem en terte- eller paiform. Miks sammen alle ingrediensene til toppingen med hendene. Gni smøret ut i melet og havregrynene med fingertuppene og sett den til side.

Del opp frukten i middels store terninger og vend inn hvetemelet. Dette er så all saften frukten vil frigi under steking danner en liten saus og holder frukten saftig. Fordel toppingen over frukten og stek den i ca. 45 minutter til frukten er myk og toppingen er gyllen og sprø. Server den lunken med vaniljesaus eller vaniljeiskrem.