© 2010–2019 Millas Mat

Sjokolademoussekake på nøttebunn

Denne kaken laget jeg til min mors bursdag og den er satt sammen av to forskjellige oppskrifter. Hvis du ikke får tak i friske bær så fungerer det fint uten men denne kaken er rik på sjokolade og jeg synes bærene bringer en herlig friskhet til kaken.

Ingredienser

nøttebunn:

200 gr hasselnøtter

60 gr sukker

fire eggehvitter

——

sjokolademousse:

to dl kremfløte

225 gr kokesjokolade

fire eggeplommer

to eggehvitter

100 gr melis

——

topping:

tre dl kremfløte

halvannen spiseskje sukker

150 gr friske syrlige bær som rips, solbær, bringebær etc.

litt siktet melis

høvlet sjokolade

Sett ovnen på 200 °C og smør en springform på 24 cm. i diameter. Legg bakepapir i bunnen. Mal sammen nøtter og sukker og vend denne blandingen inn i stivpiskede eggehvitter. Hell røren i formen og stek den i omlag 15 minutter. La den avkjøle seg noe i formen og vend den før du forsiktig drar av bakepapiret og lar den avkjøle seg helt. Legg bunnen på fatet du skal servere kaken på og sett på ringen fra formen.

Nå kan du begynne på sjokolademoussen. Pisk kremen tykk og fyldig og sett den til side. Smelt sjokoladen over vannbad og rør litt i den innimellom. Pisk eggehvittene sammen med melis og mens maskinen går blander du eggeplommene forsiktig inn i den smeltede sjokoladen. Deretter vender du inn kremen og avlutter med de stivpiskede eggehvittene. Bruk en slikkepott til denne jobben.

Hell sjokolademoussen over nøttebunnen i formen og sett den kaldt i omlag tre timer.

Rett før kaken skal serveres pisker du fløten sammen med halvannen spiseskje sukker til en tykk og fyldig krem. Før en smørkniv langs kanten på ringformen og klikk den av. Spre deretter på kremen og pynt med friske bær og et melisdryss før du avslutter med høvlet sjokolade.

Tips: Hvis du ønsker en høyere og mer staselig kake kan du doble mengden sjokolademousse og lage den andre porsjonen med lys sjokolade så du får et lag med lys og mørk mousse. Bare husk at det første laget med mousse må stivne før du har på det andre laget så husk å beregne nok tid til avkjøling.