Sjokolade Fudge kake

alltid en suksess

Denne kaken er saftig, mørk og meget meget god. Gi deg i kast med en skikkelig sjokoladebombe og del den med mange. Og hvis du lurer på hvorfor denne kaken blir så saftig og god så er det, tro det eller ei vannet i røren som gjør det. Oppskriften er oversatt fra Nigella Lawson og er trykket i boken Nigella Bites. Jeg pleier å lage denne dagen før siden den trenger endel tid både i ovnen samt avkjøling i romtemperatur etter steking og enda en stund i kjøleskap etter fyll og dekorering.

Ingredienser

kaken:

400 gr hvetemel

250 gr sukker

100 gr lys brunt sukker

50 gr mørk usøtet bakekakao

to teskjeer bakepulver

en teskje natron

en halv teskje havsalt

tre egg

halvannen dl rømme

en spiseskje ekte vaniljeekstrakt

175 gr smeltet smør

1,25 dl nøytral olje (solsikke, mais eller rapsolje)

tre dl kaldt vann

——

sjokoladekrem:

175 gr mørk kokesjokolade, gjerne 70%

250 gr mykt smør

275 gr melis

en spiseskje ekte vaniljesukker

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 °C og smør en dyp springform, legg bakepapir i bunnen og smør dette også. Bland sammen alle de tørre ingrediensene og i en egen bolle pisker du sammen egg, rømme og vanilje. I en annen bolle pisker du sammen smeltet smør, olje og kaldt vann. Tilsett disse to blandingene vekselsvis inntil du har fått en glatt og fin kakerøre. Hell røren over i den smurte springformen og stek kaken i ca. 45-60 minutter. Sjekk med en kakenål at den er gjennomstekt. La den avkjøle seg en stund i formen, klikk av ringen, snu kaken og fjern bunnplaten. Del den inn i to lag når den er helt avkjølt.

Til sjokoladekremen så smelter du sjokoladen over vannbad og pisker smør og melis lett og luftig. Tilsett sjokoladen og vaniljen og rør alt godt sammen.

Smør noe over 1/3 del av kremen mellom de to bunnene og smør resten over og rundt hele kaken Sett kaken kaldt i noen timer så glasuren får stivnet og kaken får satt seg. dekorer gjerne med revet sjokolade.

Tips: Denne kaken kan lett få sprekker i overflaten når den stekes. Når du skal smøre på glasuren er det derfor lurt og først tette igjen sprekkene med litt glasur før du sprer resten utover kaken. Da får du ingen problemer med at sprekkene synes og kaken blir jevn og pen. Du kan se kaken uten kremen her på min instagram.com/millastein