© 2010–2022 Millas Mat

Lemon drizzlecake

sitronkake

Dette er en lekker tradisjonell engelsk tekake og det er også Mary Berrys personlige favorittkake. Hvis du ikke vet hvem det er så må du ta deg en tur inn på det store internettet og kikke for dette er en kvinne som kan sine saker. På de britiske øyer er hun en levende legende og hun har også vært meddommer i The Great British Bakeoff. I dens hjemland er denne kaken kjent som en Lemon Drizzle Cake.

Ingredienser

225 gr mykt smør

225 gr sukker

275 gr hvetemel

to teskjeer bakepulver

fire egg

fire spiseskjeer melk

revet skall av to sitroner

——

saften av to sitroner

175 gr sukker

Riv skallet av de to sitronene og press saften nedi en liten bolle. Se til at det ikke kommer med noen steiner. Sett ovnen på 180 °C (varmluft 160°C) og smør en liten avlang kakeform eller bruk en stor springform. Legg bakepapir i bunnen og smør den godt.

Ha smør, sukker, hvetemel, bakepulver, egg, melk og revet sitronskall i en prosessor og kjør alt sammen til en jevn og tykk kakerøre. Hell den over i den smurte formen og spre den jevnt utover med en slikkepott. Stek kaken i 35-40 minutter og sjekk med en kakenål at den er gjennomstekt. La den avkjøles litt i formen før du tar den ut og forsiktig fjerner bakepapiret. Stikk hull i kaken med en liten kniv.

I bollen med sitronsaften tilsetter du resten av sukkeret og pisker det sammen til en jevn væske. Hell den i en tynn stråle over kaken og la den trekke til seg. La kaken avkjøles helt før den serveres. Sikt gjerne over litt melis. Den bør oppbevares i tett boks eller fryses.