Sitronkake med yoghurt og tykk sitronglasur

perfekt til en god kopp te

Syrnede melkeprodukter i bakverk og kaker gir alltid et saftig og godt resultat og denne kaken er intet unntak. Jeg vokste opp med min oldemors sitronkake til formiddagsteen fra jeg var ganske liten og fikk tidlig smaken for alt av sitrus og syre i ulike retter. Denne kaken kan du også bruke til en trifle men da kaken uten glasur og da er det best om kaken er noen dager gammel slik at den er litt tørr og dermed absorberer mer væske.

Ingredienser

til kaken:

tre egg, romtempererte

215 gr sukker

230 gr yoghurt naturell, gresk eller vanlig type

118 ml nøytral olje

to spiseskjeer revet sitronskall

saften av en frisk sitron eller to spiseskjeer sitronessens*

192 gr hvetemel

to teskjeer bakepulver

en halv teskje finknust havsalt

----

sitronglasur:

tre dl siktet melis

sitronsaft til passe glasur

ristet mandelspon til pynt

Sett ovnen på 175 °C og smør en passende form på omlag halvannen liter med Formfett og legg gjerne en remse bakepapir i bunnen.

Pisk sammen egg, sukker og yoghurt, når dette er en jevn masse heller du i oljen i en tynn stråle. Pisk godt og tilsett sitronskall og sitronessens eller saft og pisk igjen.

Sikt sammen hvetemel, bakepulver og havsalt og bruk en ballongvisp til å mikse det inn. Ikke overmiks røren, noen små melklumper gjør ingenting. Hell røren i formen og glatt den ut med en slikkepott. Bak kaken i omlag 50-60 minutter men sjekk med en kakenål at den er gjennomstekt.

La kaken avkjøles i formen før du hvelver den forsiktig ut og lar den blir helt kald. Pisk sammen glasuren og hell den over kaken. La glasuren stivne litt før du drysser på rikelig med ristet mandelspon. Oppbevar kaken innpakket i bakepapir.

* finnes i bakehyllen i velass. matvareforretninger