© 2010–2022 Millas Mat

Sitronformkake med yoghurt og sitronglasur

perfekt til te

Syrnede melkeprodukter i bakverk og kaker gir alltid et saftig og godt resultat og denne kaken er ikke noe unntak. Jeg vokste opp med min oldemors sitronkake til teen fra jeg var ganske liten og fikk tidlig smaken for alt av sitrus og syre i ulike retter. Denne kaken kan du også bruke til feks. en sitron- og bringebærtrifle men lag da kaken uten glasur. Og til trifle er det best om kaken er noen dager gammel.

Ingredienser

kaken:

tre egg

215 gr sukker

230 gr yoghurt naturell

118 ml nøytral olje

to spiseskjeer revet sitronskall

to spiseskjeer sitronessens*

192 gr hvetemel

to teskjeer bakepulver

en halv teskje finknust havsalt

----

glasur:

tre dl siktet melis

saften av en sitron

Sett ovnen på 175 °C og smør en passende brødform med formfett og legg gjerne en remse bakepapir i bunnen. I såfall bør du smøre dette også.

Pisk sammen egg, sukker og yoghurt, når dette er en jevn masse heller du i oljen i en tynn stråle. Pisk godt og tilsett sitronskall og essens og pisk igjen.

Sikt sammen hvetemel, bakepulver og havsalt og bruk en håndvisp til å mikse det inn. Ikke overmiks, noen melklumper gjør ingenting. Hell røren i formen og glatt den ut med en slikkepott. Bak kaken i omlag 50-60 minutter. Sjekk med en kakenål at den er gjennomstekt.

La kaken avkjøles i formen før du hvelver den ut og lar den blir helt kald. Pisk sammen glasuren og hell den over kaken. La glasuren stivne før oppkjæring og servering. Oppbevar kaken innpakket i bakepapir.

* finnes i bakehyllen i velass. matvareforretninger