© 2010–2022 Millas Mat

Sirupsnipper med krydder fra oldemors kokebok

en snipp til deg og en snipp til meg

Dette er en av de opprinnelige syv slagene som krever et godt kjevle og tålmod og ikke minst en god deig. Jeg anbefaler at du bruker et baksteklede til dette siden deigen skal kjevles såpass tynt. Det er dessverre et problem for mange at kakene blir sittende fast i bordplaten med et lett melet klede løser det problemet.

Ingredienser

gir ca, 50 snipper:

150 gr sukker

150 gr mørk sirup

halvannen dl kremfløte

100 gr meierismør

ca. 425-450 gr hvetemel

en kvart teskjer hver av følgende krydderier: pepper, ingefær, malt anis og kanel

en kvart teskje natron

ca. 100 gr skåldede mandler

Kok opp fløte, sukker og sirup i en romslig kjele og rør inn smøret. La blandingen avkjøle seg ned til romtemp. Sikt sammen hvetemel, krydder og natron og rør alt sammen til en deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin siden dette er tungt arbeid.

Dryss litt hvetemel på et baksteklede og kjevle ut deigen meget tynt med lette bevegelser. Bruk en linjal og en kniv eller en kaketrinse til å skjære ut snipper. Flytt de over på bakebrett med bakepapir ved hjelp av en fleksibel stekespade og pynt med en halv skåldet mandel i midten. Lim gjerne mandelen på med litt pisket eggehvitte - da sitter den bedre på.

Stek kakene ved 175 °C ca. fem minutter. Vokt de som en hauk, dette går meget fort. Avkjøl de på rist og oppbevar de i tett boks eller på glass.