© 2010–2021 Millas Mat

Morten Schakendas scones

oppskrift fra Bakeriet i Lom

Dette bakeriet har i mange år vært kjent for sine gode varer og det er ikke så som har kjørt noen km omvei for å kjøpe med skillingsboller, brød eller scones hjem. Her er oppskriften fra baker Schakenda selv. Dropp gjerne rosinene om du vil, det har jeg gjort her og heller blandet inn valnøtter og pecankjerner. Scones er et raskt bakverk og ekstra stas blir det om du baker de til frokost.

Ingredienser

gir åtte scones:

375 gr hvetemel + ekstra til utbaking

halvannen spiseskje bakepulver

65 gr meierismør i terninger, romtemp.

40 gr sukker

revet skall av en halv sitron

300 gr grovknuste valnøttkjerner

200 gr rosiner (kan sløyfes)

2 1/2- 3 dl kulturmelk

----

litt melk til pensling


Bløtlegg rosinen i varmt vann i minst 40 minutter før du setter i gang med bakingen.

Sett ovnen på 175 °C og legg bakepapir på stekeplaten.

Bland sammen hvetemel, bakepulver, sukker og sitronskall og gni ut smøret med fingrene. Du kan også gjøre dette i en prosessor. Bland deretter inn valnøtter, bløtlagde rosiner (om du bruker det) og ha i kulturmelken.

Dryss godt med mel på benkeplaten og tipp ut deigen. Dryss litt mel på toppen og klapp den ut til en rektangel. Bruk en deigskrape til å dele den inn i åtte jevnt store biter, børst av overflødig mel og legg de over på stekeplaten. Pensle de med litt melk og stek i 15-20 minutter midt i ovnen til de er lys gylne. Avkjøl i noen minutter før servering. Ost, smør eller godt hjemmelaget syltetøy er noe av det beste du kan servere til.