© 2010–2022 Millas Mat

Sarah Bernhard

en populær julekake

Man vet ikke med sikkerhet at disse kakene er oppkalt etter denne meget kjente franske skuespillerinnen med det de derimot har til felles er betegnelsen guddommelig. Dette er herlige små munnfuller med mandelbunn, en mousselignende sjokoladekrem og deretter stivnet sjokoladeglasur.

Ingredienser

gir ca. 35 kaker:

250 gr skåldede mandler

200 gr melis

to eggehviter

——

fyll:

tre dl kremfløte

100 gr mørk kokesjokolade

100 gr smør

75 gr melis

en teskje Nescafé Gull

to eggeplommer

——

glasur:

200 gr mørk kokesjokolade

fire til fem spiseskjeer smeltet Delfiafett (kokosfett)

Mal mandlene og bland inn melisen og mal det hele sammen en siste gang. Bland inn stivpiskede eggehviter og trill ut små kuler som du setter på et stekebrett kledd med papir. Press de lett ned så de blir litt flate og stek de ved 200 ° i omlag ti minutter til de er lys gylne. La de avkjøle seg helt på rist og legg de deretter over i en tett boks.

Kok opp fløte og kokesjokoladen til kremen og pisk godt så all sjokoladen er helt oppløst. La blandingen avkjøle seg en stund før den ettes inn i kjøleskapet til neste dag. Pisk mykt smør, melis og kaffepulver sammen til en luftig krem og rør deretter inn eggeplommene. Pisk deretter opp sjokolade og fløteblandingen til en stiv krem og deretter blander su sammen sjokoladekrem og smørkrem. Bruk en dessertskje og sett små toppen på nøttebunnene du laget dagen før og sett de deretter kaldt så de stivner skikkelig.

Smelt sammen sjokolade og Delfiafett til en glatt glasur og dypp de kalde kakene nedi meget raskt. Sett de kaldt nok en gang når når sjokoladen har stivnet kan kakene serveres eller fryses. De tiner på meget kort tid.