© 2010–2020 Millas Mat

Sandkaker

dansk kaffekake

Dette er også en julekake som hører med til de tradisjonelle syv slagene. Disse kan du spise som de er med god kaffe til eller fylle de med multekrem, fromage, iskrem eller noe annet godt og servere de som en lekker dessert.

Sandkaker

Ingredienser

200 gr ekte meierismør

250 gr hvetemel

100 gr skåldede og finmalte mandler

et egg

100 gr sukker

Slik skålder du mandler

Tilsett kaldt smør i små terninger i en prosessor sammen med hvetemel og kjør det til en finkornet masse som kan minne om fuktig sand. Bland deretter inn malte mandler, egg og sukker og arbeid alt sammen med en fin og fast deig. Pakk den godt inn i plastfolie og la den hvile en god time i kjøleskapet.

Sett ovnen på 175 °C og sett opp sandkakeformene på to stekebrett. Del opp deigen i tommelstore biter, dypp fingertuppene dine i litt hvetemel og trykk deigen ut i formene med å bruke tomlene dine, det synes jeg er den beste teknikken. Stek kakene i mellom ti og femten minutter og la de avkjøle seg litt i formene før du vender dem. På grunn av smøret i deigen bør de falle ut av formen av seg selv men et lite dunk på undersiden vil hjelpe om de ikke kommer ut av seg selv.

La kakene avkjøle seg helt på rist før de legges over i tett boks eller fryses for noe lengre oppbevaring.