Sandkage fra Waldemarsro

helt enkelt en perfekt kaffekake

Våren 2021 midt i flyttekaoset her hjemme trengte jeg en avbræk til Korsbæk og til serien Matador. Og er det en serie der det spises kaker så er det i det universet der og kokka Lauras nybakte sandkage er svært populær. Dette er en gammeldags klassisk formkake med god smak av vanilje og sitron som du gjerne kan variere med bær, frukt eller hakket sjokolade i røren og dekorere med melisglasur eller som her, litt siktet melis.

Ingredienser

200 gr mykt meierismør

200 gr sukker

en teskje ekte vaniljesukker

fire egg, romtempererte

finrevet skall av en økologisk sitron

to teskjeer bakepulver

200 gr hvetemel

Sett ovnen på 175 °C og plasser risten nest nederst i ovnen. Smør en brødform med formfett og legg en remse med bakepapir i ovnen.

Pisk smør, sukker og vanilje hvitt og luftig og pisk deretter inn ett og ett egg av gangen. Bland sammen hvetemel, bakepulver og sitronskall slik at skallet fordeles jevnt i kaken og ikke blir liggende i klumper. Bruk gjerne fingertuppene og vend det hele inn med rolige bevegelser.

Fordel kakedeigen i den preparerte formen og spre den jevnt utover. Stek den i 45-50 minutter men sjekk med en kakenål at den er gjennomstekt før den hvelves ut på rist for avkjøling. Kaken kan fint fryses.

Serveres i generøse skiver.