© 2010–2022 Millas Mat

Sammalte frokostvafler fra Helins Kaffebar

litt mer næring og mye mer smak

Jeg har aldri vært videre begeistret for de som brukte veldig grovt mel i vaflene for å servere de med ekstra god samvittighet. Vaflene var ofte rå inni og var tørre og smakløse. Jeg har funnet ut av fin sammalt hvete eller spelt er det som fungerer best i vaffelrøre og sammen med havregryn så blir det riktig bra. Denne røren lager du fint med bruk av kun melk men tilsett gjerne en god skje rømme eller yoghurt naturell om du har en rest du vil bruke opp. Husk at røren trenger litt ekstra tid på å svelle for å unngå det rå preget og den kan gjerne stå i kjøleskapet over natten.

Ingredienser

gir omlag ti plater:

tre dl hvetemel

tre dl fin sammalt hvete eller sammalt spelt

en dl lys brunt sukker

em teskje bakepulver

en teskje ekte vaniljesukker

en drøy halv liter melk

tre store egg, romtempererte

75 gr smeltet og avkjølt smør

75 gr havregryn, lettkokte

----

Slik renser du vaffeljernet ditt

Smelt smøret og sett det til side for avkjøling. Bland sammen begge melsortene, sukker, bakepulver og vaniljesukker i en dyp bolle. Lag et krater i midten av bollen og hell i melken og pisk til en jevn tykk røre. Knekk i eggene og pisk de godt inn.

Hell i smeltet smør og pisk godt, avslutt med å tilsette havegrynene. Røren må svelle i minst 40-45 minutter pga. det noe grovere melet og havren. Hvis ikke får vaflene et noe rått preg som ikke er godt. Stekes på vanlig måte i varmt vaffeljern.