© 2010–2021 Millas Mat

Salemkake

sjokoladekake fra Massachusetts

Det eneste jeg vet om denne kaken er at den kommer fra et bakeri i Salem, Massachusetts. En by som er mest kjent for sine groteske hekseprosesser tilbake i 1692 og som i dag er et noe kitchy sted for Wicca-tilhengene, woodoo og hardcore Halloweenies. Men de er åpenbart glade i kaker også og denne minner ikke ikke så rent lite om en Devilsfood cake. En passende kake for et passende sted synes du ikke?

Ingredienser

kaken:

en halv liter hvetemel

en teskje salt

en teskje bakepulver

to teskjeer natron

halvannen dl mørk usøtet bakekakao

en halv liter sukker

2 1/2 dl solsikkeolje

2 1/2 dl varm kaffe

2 1/2 dl melk

to store egg

en spiseskje ekte vaniljeekstrakt

——

sjokoladekrem:

500 gr mørk kokesjokolade (halvparten bør være med 70% kakao)

en dl kremfløte

150 gr smør

——

en plate Troikasjokolade i tynne staver

Sett ovnen på 160 °C og smør en dyp springform med formfett. Legg bakepapir i bunnen og smør dette også. Du kan også bruke to mindre former men husk da å fordele røren ved hjelp av en måleskje så kakene blir jevnt store.

Finn frem bollen til mikseren din og sikt sammen alle i tørre ingrediensene til kaken. Sett maskinen på lav hastighet og bland alt dette godt sammen. Tilsett deretter olje, kaffe og melk og pisk videre i et par minutter før du har i egg og vanilje og kjører maskinen videre i et par minutter. Denne kakerøren er ganske tynn men slik skal den være så ikke uroe deg for det.

Hell røren i formen(e) og stek kaken i omlag 45 minutter. Bruker du to mindre former vil steketiden ligge på omlag 35-30 minutter. La kaken avkjøle seg godt i formen før du tar den ut og lar den avkjøle seg helt på rist. Når den er helt kald deles den i to.

Smelt sammen sjokolade, smør og fløte over vannbad og rør i den minst mulig mens den smelter. La den avkjøles i kjøleskap og pisk den deretter opp i mikseren så den blir litt luftigere. Bruk en spatelkniv og spre omlag 1/3 av kremen på den ene kakebunnen, legg den andre bunnen oppå, press lett ned og smør resten av kremen på og rundt sidene på kaken.

Skjær Trokiasjokoladen i tynne staver og pynt kaken før den settes kaldt i noen timer før servering.