Pølsebrød med masse frø fra Bakfickan

til all slags pølser du vil oppgradere

Det er ikke vanskelig å tro at hjemmebakte pølsebrød smaker bedre enn de ferdigkjøpte. Ofte er de altfor søte for min smak og noen minner mer om boller enn brød. Denne oppskriften fikk jeg av en svensk leser og deigen er både smidig og samarbeidsvillig. Bruk de frøene du liker best, jeg liker å blande flere typer siden det både smaker godt og ser flott ut.

Ingredienser

gir åtte store pølsebrød:

500 gr hvetemel, bland gjerne inn halvparten fint sammalt mel

halvannen spiseskje sukker

en halv pose tørrgjær

en teskje fint havsalt

en spiseskje smeltet smør

2 1/2 dl temperert vann (40°)

et egg

----

et sammenpisket egg til pensling

ass. frø (sesamfrø, solsikkekjerner, gresskarfrø, valmue el.)

Bland sammen hvetemel, sukker, havsalt og tørrgjør i miksebollen med eltekrok. Smelt smøret i en liten kjele, tilsett vann og la blandingen nå omtrent 45 °C. Pisk deretter inn egget og hell blandingen nedi bakebollen mens maskinen går. La den jobbe i omlag til minutter eller til du har en jevn og smidig deig som slipper bakebollen. Ta den ut på bakebordet, elt den lett og legg den tilbake i bollen. Dekk den med plastfolie og et håndkle og la deigen heve lunt i en times tid.

Del deigen inn i åtte jevnt store biter på ca. 100 gr. Trill de ut til pølsebrød og legg de på plate med bakepapir under. La de heve lunt til dobbel størrelse i en drøy halvtime under et håndkle.

Sett ovnen på 200 °C og pensle brødene med sammenpisket egg og dryss over generøst med frø. Stek de i omlag tolv minutter og la de avkjøles på rist. Skjær de åpne enten fra siden eller midt på toppen for såkalte bistro-brød og fyll de med dine favorittpølser og tilbehør.