Pepperkaker med sort pepper

spiselig juletrepynt

Noen synes sikkert jeg er Grinchen nå - men disse pepperkakene er ikke fullt så søte som vanlige pepperkaker. Dermed får de henge i fred på treet uten at små barnefingre snapper de til seg. De kan så absolutt spises - men de er nok ikke noe for de minste. Men de tar seg nydelig ut på treet pyntet med glasur og sølvkuler eller andre fine ting du vil bruke, og kombinasjonen av gran og pepperkake... jeg mener, kommer du ikke i julestemning da må du være laget av stein eller ha en kraftig forkjølelse.

Ingredienser

300 gr hvetemel + litt ekstra til utbaking

en god klype havsalt

en teskje bakepulver

en teskje malt kanel

en kvart teskje malt nellik

to teskjeer malt sort pepper

100 gr smør

100 gr mørk brunt sukker

to store sammenpiskede egg

tre til fire spiseskjeer mild honning


Fremgangsmåte

Sett den store kniven på prosessoren og tilsett hvetemel, havsalt, bakepulver og alle krydderiene. Kjør det hele sammen og tilsett deretter smør og sukker. Tilsett sammenpisket egg og honning mens maskinen går og kjenn på deigen når alt er mikset og deigen har samlet seg til en klump. Kjennes den for klissete ut så tilsett litt mer hvetemel.

Del deigen inn i to pg klem ut to flate disker. Legg de i hver sin tette plastpose og la de hvile kaldt i noen timer eller over natten. Dryss hvetemel på bakebordet og elt deigen godt før du kjelver ut den første delen til en seks mm. tykk leiv og stikk ut kaker. Legg de over på bakebrett kledd med papir og lag hull med et sugerør. Stek de ved 175 °C i omlag femten minutter og legg de over på en kakerist for avkjøling.

Oppbevar kakene i tett boks før de pyntes og henges på treet.