© 2010–2019 Millas Mat

Pecan Pie triangles

I stedet for en stor rund pai kan du lage disse små party-size bitene til dessert. Pecan Pie er uløselig knyttet til Thanksgiving men er også nydelige til jul. Jeg serverer de gjerne sammen med vaniljeiskrem og sterk kaffe som en liten dessert. Denne oppskiften kommer fra Betty Crocker Co. i USA og er konvertert fra amerikanske mål. Maissirup kan være litt vanskelig å få tak i men vanlig gyllen sirup fungerer like bra. jeg bruker da Tate & Lyles Golden Syrup som selges på blikkbokser og som holder seg i årevis i kjøkkenskapet.

Pecan Pie triangles

Ingredienser

bunn;

115 gr smør

113 gr sukker

210 gr hvetemel

en teskje ekte vaniljeekstrakt

----

fyll:

113 gr lys brunt sukker

en drøy dl gyllen sirup eller maissirup

en teskje ekte vaniljeekstrakt

en halv teskje finknust havsalt

tre egg

tre dl grvt hakkede pecankjerner

100 gr smeltet kokesjokolade (Dronningsjokolade)

Sett ovnen på 175 °C og bland sammen smør, sukker og vanilje til bunnen. Tilsett hvetemelet og jobb inn det hele inntil du har en smuldrete jevn masse. Smør en liten langpanne på 20 x 30 cm med formfett og fordel massen nedi. Press ned med håndflatene så du får en jevnt tykk bunn og forstek den i omlag 13-15 minutter til den er lett gyllen i kanten.

Mens bunnen er i ovnen pisker du sammen sukker, sirup, vanilje, havsalt og egg ien bolle. Grovhakk pecannøttene og vend de inn. Hell denne massen over bunnen og sett den tilbake i ovnen i ytterligere 30 minutter. Når toppingen er karamellisert og stivnet tar du den ut og skjærer en kniv langs med kanten på paien. La den avkjøle seg i minst en time i formen før du kutter den i firkanter og deretter fra hjørne til hjørne så du får små trekanter.

Dypp en av kantene i sjokolade som er smeltet over vannbad og la de stivne på et stykke bakepapir. Oppbevares i tett boks.