Nutellarull fra Hotel Mozart

rullekake med sjokolade og nøttefyll

Italienere elsker Nutella som er et smørbart sjokoladepålegg med masse hasselnøtter og de bruker det mye som fyll i kaker, desserter og til sin elskede iskrem. Her er den brukt i en rullekake og dette smaker deilig sammen med god sterk italiensk espresso eller en cappuccino. Denne oppskriften er fra et av Romas koseligste hoteller som ligger i en bitteliten sidegate til Via del Corso.

Ingredienser

150 gr mykt smør i terninger

150 gr sukker

150 gr hvetemel eller italiensk 00 (pastamel)

tre egg

en klype salt

to teskjeer bakepulver

et glass (350 gr.) Nutella

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 °C og kle en langpanne med bakepapir. Smør papiret godt med formfett eller smeltet smør. Ha alle ingrediensene utenom Nutellaen i en prosessor og kjør det sammen til en jevn kakerøre. Spre den utover langpannen med en spatel og bak den i omlag 10-15 minutter midt i ovnen.

Mens kaken steker varmer du Nutellaen over vannbad så den blir varm og flytende. Når kaken er stekt vipper du den over på et stykke bakepapir drysset med sukker og smører på Nutella. Rull den sammen og pakk papiret godt rundt kaken. La den avkjøle seg i kjøleskap i minst to timer og skjær den i tykke skiver før servering.