© 2010–2022 Millas Mat

Nasjonalromantisk bløtkake

til 17. mai eller andre store dager

Dette er så definitivt en kake som fortjener å være midtpunktet på kakebordet en 17. mai eller en annen høytidsdag som en konfirmasjon eller lignende. Friske bær selges i de fleste butikker gjennom hele året og får du ikke tak i gode jordbær så bruk heller bare bringebær slik jeg har gjort her. En god bløtkake bør fylles dagen før den skal spises og pyntes samme dag den skal spises. Grunnen til det er at en virkelig god bløtkake må få tid til å sette seg og sukkerbrødet trenger tid til å ta opp all fruktsaften.

Ingredienser

ett sukkerbrød

omlag en dl friskpresset appelsinjuice til dynking av kaken

seks dl kremfløte

tre spiseskjeer sukker

en teskje ekte vanilje-ekstrakt eller ekte vaniljesukker

300 gr friske blåbær til fyll og pynt

300 gr friske bringebær og eller jordbær til fyll og pynt

Bak sukkerbrødet etter oppskriften og del det inn i to lag slik at du får tre runde disker. Pisk omlag 3 1/2 dl av fløten til krem med 1 1/2 spiseskje av sukkeret og halvparten av vaniljen og press appelsinsaften.

Legg kakebunnen på fatet kaken skal serveres på og bruk en spiseskje til å fordele litt av appelsinsaften på kakebunnen. Smør på 1/3 av kremen og dryss på friske bær, gjenta prosessen med det neste laget av sukkerbrød og legg deretter toppen av kaken oppå. Press lett ned med håndflatene.

Dekk kaken med plastfilm og la den stå i minst seks timer eller over natten så den får satt seg.

Pisk resten av fløten med resten av sukkeret og vaniljen og smør et meget tynt lag krem oppå og rundt på sidene av kaken. Fyll resten av kremen i en sprøytepose og dekorer sidene av kaken. Oppå kaken kan du dele den inn i striper eller trekanter (slik du ser jeg har gjort på bildet). Legg deretter bærene inni seksjonene så pent du kan.

La kaken stå kaldt en liten stund før servering og pynt den med noen friske blader av sitronmelisse eller mynte.