© 2010–2020 Millas Mat

Naan på stein med koriandersmør

en pizzastein er til mer enn bare pizza

Disse herlige og silkemyke brødene gjør hvert eneste måltid til en liten fest og det er ikke uten grunn at de i sitt hjemland India er sett på som festmat. Disse passer til alle typer supper, curryer og til en rekke salater.

Ingredienser

gir åtte medium store naan:

fire spiseskjeer melk

en halv pakke tørrgjær

to spiseskjeer sukker

omlag 500-550 gr hvetemel

en halv spiseskje bakepulver

en teskje finknust havsalt

en teskje sukker

halvannen dl tykk gresk eller tyrkisk yoghurt

halvannen dl melk

et sammenpisket egg

fire spiseskjeer smeltet smør

en spiseskje frisk finhakket koriander

Pisk sammen melk, tørrgjær og sukker i en liten bolle og sett den til side på kjøkkenbenken. Etter ti minutters tid vil du se at det har dannet seg en tynt lite lag med skum på toppen og da er den klar.

Sett en eltekrok på kjøkkenmaskinen og ha i omlag en halv kilo av hvetemelet, havsalt, sukker og bakepulver i bollen. Bland det godt og tilsett yoghurt og melk sammen med egg og to spiseskjeer smør og avslutt med gjærblandingen. Tilsett mer hvetemel om nødvendig så deigen slipper bollen men ikke mer enn det. Deigen skal være litt bløt. La den heve under plastfolie på et lunt ted i en god time.

Sett stekeristen med bakesteinen høyt i ovnen og skru ovnen på høyeste temperatur. I de fleste tilfellene er dette 300 ° C og etter en halvtime er ovnen klar og steinen er varm.

Del deigen inn i åtte emner og trill små boller. Bruk et kjevle og lag små leiver. Bland koriander inn i resten av smøret og pensle dette på brødet rett før det skal stekes. Legg to og to leiver på bakesteinen og følg godt med, etter mellom tre og seks minutter skal de være ferdige. Bruk en fleksibel stekespade i metall og løft de over på risten og fortsett med resten av leivene.

Oppbevar de under et klede til de skal serveres. De er best samme dagen de er bakt.