Momofuku Milkbar Birthday Funfetti Cake

bursdagskake med sprinkles

En Funfetti kake er en søt amerikansk fargerik vaniljekake som setter de fleste i bursdagsmodus. Kaken er en nedskalert variant fra den berømte bursdagskaken fra Momokufu Milk Bar i NYC. Kaken er enkel å bake hjemme men du trenger en spesiell type strøssel for at kaken skal bli fin inni og ikke full av smeltet farge. Ser etter merket Wilton Jimmies Sprinkles, de kan kjøpes på nett eller i større kjøkkenbutikker. Det spesielle med disse er at de tåler stekeovnen. Du trenger også ekte vanilje i oppskriften for ikke å ende opp med en kake som smaker kjemisk vanillin.

Ingredienser

kaken:

110 gr mykt smør

300 gr sukker

tre store egg

to teskjeer ekte vaniljeekstrakt

3 1/2 ts bakepulver

en teskje havsalt

285 gr siktet hvetemel

tre dl kefirmelk eller kulturmelk

1,6 dl Wilton Jimmies Sprinkles pluss litt ekstra til pynt oppå kaken

----

vanilje smørkrem:

110 gr mykt smør

480 gr siktet melis

to teskjeer ekte vaniljeekstrakt

ca. 60 ml melk

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 °C og smør to sandwich-former på 20 cm. legg bakeppair i bunnen så de er lette å få ut.

Pisk smør og sukker til en hvit og luftig krem og pisk deretter inn et og et egg av gangen før du mikser inn bakepulver, havsalt og vanilje. Deretter tilsetter du hvetemel og melk vekselsvis inn til alt er blandet inn og du har en jevn kakerøre. Vend inn sprinkles med en slikkepott men ikke overmiks og fordel røren i de to klargjorte formene.

Bak kakene i ca. 25-30 minutter og la de avkjøles helt før kaken monteres. Jeg pleier og beregne minimum to timer og lar bakepapiret være på om det ikke løsner av seg selv.

Til smørkremen pisker du sammen smør, melis og vanilje på høy hastighet. Tilsett melken litt etter litt inntil du har en glatt og smørbar ikke-rennende krem.

Når du er klar til å sette sammen kaken finner du frem et passende fat, fjerner bakepapiret fra kakebunnene og legger den ene opp-ned på fatet slik at den flate bunnen kommer opp. Smør på ca. en dl av smørkremen og legg den andre kakebunnen oppå. Denne gangen med bunnen ned slik at kakene ligger bunn mot bunn. Dekk deretter toppen og sidene av kaken med et meget tynt lag av kremen og sett kaken kaldt til kremen kjennes tørr ut, dette plier å ta en halvtimes tid. Dekk deretter hele kaken med resten av kremen ved hjelp av en spatelkniv og dekorer gjerne kaken langs ytterkanten med noen ekstra spinkles.