© 2010–2021 Millas Mat

Mississippi Mud Pie

oh girl you didn't

En mørk og kraftig pai som rekker som dessert til mange. Denne kaken med amerikansk opphav er nesten som en pai-variant av den velkjente brownien. Denne oppskriften tilskrives Simon Rimmer og blir i enkelte områder i USA servert til Thanksgiving og andre høytider der virkelig søte saker har sin naturlige plass på bordet. Jeg laget denne paien til dessert under min Thanksgiving og det ble en stor suksess.

Ingredienser

gir åtte passende stykker pai

kjeksbasen:

400 gr knuste oreo, digestive- eller bourbonkjeks

85 gr smeltet smør

——

fyll:

85 gr mørk kokesjokolade (70%)

85 gr smør

to egg

85 gr mørk brunt sukker/muscavado

en dl kremfløte

——

karamell fudge saus:

150 gr mørk kokesjokolade (70%)

halvannen dl kremfløte

tre spiseskjeer lys sirup

175 gr siktet melis

Sett ovnen på 180 °C og kjør kjeksen og smøret i en prosessor til den har konsistens som litt fuktig sand. Spre massen utover og opp langs kanten på en 22-24 cm springform og sett den i kjøleskapet mens du går i gang med resten av kaken.

Smelt sjokolade og smør sakte over vannbad og pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland alt dette forsiktig sammen med fløten. Bruk en slikkepott og husk rolige bevegelser. Hell blandingen forsiktig nedi kakeformen og bak den i ca. 40-50 minutter til massen har stivnet og blåst seg litt opp. La deretter kaken avkjøles helt. Den vil da synke noe men ikke mye, det er i denne gropen du skal ha sjokoladesausen.

Ha alle ingrediensene til sausen i en kjele og varm den opp over svak varme under kontinuerlig pisking til du har en glatt og blank saus. La den avkjøle seg noe og spre sausen over den avkjølte kaken med en spatelkniv og sett den kaldt i minimum en time. Server kaken med litt pisket usøtet krem.