© 2010–2020 Millas Mat

Mine beste hverdagsvafler

fint sammalt mel takk

Jeg har aldri vært videre begeistret for de som brukte veldig grovt mel i vaflene for å servere de med ekstra god samvittighet. Vaflene var rå inni og var ofte tørre og smakløse. Jeg har funnet ut av fint sammalt mel er det som fungerer best i vaffelrøre og sammen med litt havregryn så blir det riktig bra. Denne røren lager du fint med bruk av kun vanlig melk men tilsett gjerne en god skje rømme eller yoghurt naturell om du har en rest du vil bruke opp. Husk at røren trenger litt ekstra tid på å svelle for å unngå det rå preget.

Ingredienser

gir omlag ti plater:

3 1/2 dl hvetemel

3 1/2 dl fin sammalt hvete

en dl sukker

em teskje bakepulver

en teskje ekte vaniljesukker

en drøy halvliter melk

tre store egg

75 gr smeltet og avkjølt smør

75 gr havregryn

——

Slik renser du vaffeljernet ditt

Smelt smøret og sett det til side for avkjøling. Bland sammen begge melsortene, sukker, bakepulver og vaniljesukker i en dyp bolle. Lag et krater i midten av bollen og hell i melken og pisk til en jevn tykk røre. Knekk i eggene og pisk de godt inn.

Hell i smeltet smør og pisk godt, avslutt med å tilsette havegrynene. Røren må svelle i minst 40-45 minutter pga. det noe grovere melet og havren. Hvis ikke får vaflene et noe rått preg som ikke er godt. Stekes på vanlig måte i varmt vaffeljern.