© 2010–2021 Millas Mat

Mexican Spiced Brownies

browniekuler med krydder og chili

Brownies i seg selv er fantastisk godt men her gir vi den ekstra hete og varme med gode krydderier og chili. Kombinasjonen sjokolade & chili kjenner mange godt fra det mexicanske kjøkkenet med sauser som Mole og selv tilsetter jeg alltid en god skje usøtet kakao i min chili con carne. Disse browniene blir ikke sterke, bare varmende i smaken og det er viktig og bruke den rette blandingen av sjokolade. For mye ren og sterk sjokolade gjør kaken for bitter og kraftig så følg instruksjonene.

Ingredienser

250 gr smør

200 gr Freia Dronningssjokolade eller Selskapssjokolade

50 gr mørk kokesjokolade (70%)

en teskje hver av malt chilipulver, malt kardemomme og malt kanel

to teskjeer ekte vaniljesukker

fem egg

fem dl sukker

tre dl hvetemel

to teskjeer bakepulver

en god klype havsalt

Smelt smøret i en passende kjele på medium varme, Når det har smeltet pisker du i krydderier og vaniljesukker. Sett det hele til side. Kle en passende 20 x 30 cm form med bakepapir og smør det godt, sett ovnen på 150 °C.

Knekk alle eggene i en romslig bakebolle og tilsett sukkeret, pisk det til en jevn masse men du skal ikke lage eggedosis.

Sett smøret tilbake på svak varme og tilsett all sjokoladen i grove biter. Pisk rolig inntil all sjokoladen har smeltet og hell den over i eggene. Pisk det godt sammen til en jevn røre før du tilsetter hvetemel, bakepulver og havsalt. Pisk videre til en tykk og seig kakerøre. Hell den over i formen og bak den i en god time. La kaken stå i formen i minst en time før den tas ut og kuttes opp i passende biter.

Kaken egner seg veldig godt til frysing og tines raskt i romtemp. Vil du lage kuler som på bilder deler du kaken opp i biter, triller de til kuler (her er det fint å bruke plasthansker) og dypper de i smeltet sjokolade og deretter i kakao eller strøssel. La de hvile i kjøleskapet etterpå så de stivner.