© 2010–2022 Millas Mat

Maryland Cookies

min barndoms sprø favoritt

Disse kakene har fulgt meg fra barndommen og er like gode ennå. Jeg lager også en annen variant av disse kakene hvor jeg bytter ut peanøttene med en kvart kilo havregryn og sjokoladen med lik mengde rosiner. Fremgangsmåten og steketiden er akkurat den samme. Husk at du ikke kan bytte ut natron med bakepulver for da vil ikke kakene blir sprø. De holder seg dessuten godt i opptil to uker i tett boks eller på et glass og bland gjerne lys og mørk sjokolade i deigen for en ekstra fin variasjon.

Ingredienser

gir ca. 50 cookies:

150 gr mykt smør

tre dl sukker

to store egg

fire dl hvetemel

to teskjeer ekte vaniljesukker

en halv teskje natron

100 gr grovhakket Dronningsjokolade eller annen sjokolade du liker

350 gr salte peanøtter eller hasselnøtter, grovhakket

en kvart teskje havsalt, kun hvis du bruker hasselnøtter

Sett ovnen på 180 °C. Pisk smør og sukker hvitt. Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett dette vekselvis i røren sammen med eggene. Vend inn sjokolade og nøtter til slutt. Kle stekeplater med bakepapir og sett deigen som små topper med god avstand mellom seg for disse kakene flyter utover. Jeg pleier å steke ni kaker pr. brett, det er akkurat passe.

Stek kakene i ca. 15 minutter. Bruk deretter en stekespade til å flytte kakene over på rist og la de avkjøles helt så de blir sprø. Deretter kan de pakkes.