© 2010–2022 Millas Mat

Marsipankake Petit Trianon

min blå festkake

Dette er en liten kake i diameter men den er nesten dobbelt så høy som en vanlig bløtkake så den blir litt ekstra flott og majestetisk. Denne kaken har jeg basert på min mors oppskrift hvor hjemmelaget fersk krokan er viktig og det lærer du å lage i denne oppskriften. Kaken har fått sitt navn etter det vakre lille lystslottet like utenfor Versailles hvis mest berømte beboer uten tvil var Marie Antoinette. Det er nettopp på grunn av henne at marsipanen som dekker kaken er farget i Antoinetteblue. Den fargen hun gjorde til høyeste mote ved det franske hoffet.

Ingredienser

et sukkerbrød fordelt og bakt i to 20 cm sandwichformer

fire spiseskjeer hjemmelaget krokan

en halv liter kremfløte

to spiseskjeer sukker

seks spiseskjeer stivt beste kvalitet bringebærsyltetøy

iskald helmelk til dynking av kakebunnene

300 gr god kvalitetsmarsipan feks. Niederegger eller Odense

Wilton Navy Blue konditorfarge

smeltet mørk sjokolade til pynt eller sjokoladeblonder

Bak sukkerbrødene etter oppskriften og la de avkjøle seg en times tid i formene før de tas ut for komplett avkjøling på kakeristen. Når de er kalde trimmer du av de overflødige skorpene på siden så de får en jevn og pen kant. Del sukkerbrødene i to så du tilsammen får fire kakebunner.

Lag krokanen etter oppskriften og knus den grovt med et kjevle eller kjør den litt i prosessoren. Pisk kremen stiv og vend inn omlag fire spiseskjeer av krokanen. Hell litt melk i et glass eller en bolle og finn frem syltetøy og en smør- eller spatelkniv.

Jeg råder deg til å sette sammen denne kaken på et helt flatt fat så du ikke får en fordypning i midten. Har du ikke et fat så bruk en tykk pappskive kledd med aluminiumsfolie.

Legg den ene kakebunnen på fatet og dynk med omlag to spiseskjeer melk, spre på et tynt lag syltetøy og ha deretter på omlag 1/4 av kremen, gjenta prosessen med de øvrige lagene og legg tilslutt på den siste kaketoppen. Bruk smør- eller spatelkniven til å dekke hele kaken oppå og på sidene med et tynt lag krem og tett igjen de største sprekkene mellom lagene så du får en mest mulig jevn kant hele veien rundt kaken.

Sett kaken kaldt natten over.

Farg marsipanen og kjevle den ut med hvetemel, ikke bruk melis eller potetmel, helt vanlig hvetemel er det beste og det er en fordel hvis kjøkkenet ditt ikke er veldig varmt så sett gjerne opp vinduet. Vær sikker på at du har kjevlet ut lokket stort nok, til denne kaken trenger du en leiv på omlag 40 cm i diameter siden den skal rekke helt ned på sidene av kaken. Når leiven skal legges på skjærer du et lite snitt fra kanten og inn slik at det blir lettere for deg å få lokket på pent og glatt.

Børst av evt. mel av kaken med en myk pensel når lokket er på og lag gjerne marsipanroser av restene. Dekorer kaken slik du ønsker, gjerne med striper av smeltet sjokolade eller ta en snarvei og kjøp ferdige sjokoladeblonder.