Marokkansk mykt flatbrød med sitron og etiopisk pepper

grains of Paradise

Dette silkemyke flatbrødet krever en grillpanne men det er noe som alle bør ha i kjøkkenskapet for det er et genialt redskap til både disse flatbrødene, til kjøtt (fantastisk til biff) og ikke minst til fisk og skalldyr. Server disse til tagine, kjøttgryter, salater eller noe annet som ditt hjerte begjærer. Paradispepper er et pepper av etiopisk herkomst og er nært beslektet med ingefær.

Ingredienser

gir fire store flatbrød:

en halv liter hvetemel

2 1/2 dl byggmel eller speltmel

en god klype finknust havsalt

noen få knuste paradispepperkorn eller rosepepperkorn

revet skall av en halv sitron

2 1/2 dl varmt vann (40 °C)

1,25 dl varm melk (40 °C)

en teskje sukker

en pose tørrgjær

——

vanlig olivenolje

Fremgangsmåte

Miks sammen hvetemel, byggmel, salt, pepper og sitronskall i en bolle.

Varm opp melk og vann i en liten kjele og tilsett sukker og tørrgjær, la det stå inntil det danner seg et skum på toppen og miks det inn sammen med melet. Elt godt inntil du har en myk og smidig som ikke er for klissete- juster da med litt mer hvetemel. Pensle en bolle med litt olivenolje, rull deigen rundt i bollen så den dekkes av oljen og dekk bollen med plastfilm. La den heve til ca. dobbel størrelse i omlag halvannen time.

Ta deigen ut av bollen, elt den lett og del den inn i fire emner. Legg de tilbake i bollen, dekk de med plasten og la de heve i ytterligere en times tid.

Kjevle emnene ut til leiver på ca. en cm tykkelse og pensle de godt med olivenolje på den ene siden. Legg de med den oljede siden ned på en varm grillpanne og la de få ca. 5-7 minutter før du flytter de slik at du får et kryssmønster. Når de begynner å boble litt på toppen kan de snus og få like lang tid på den andre siden.

Etterstek brødene på rist i ovnen ved ca. 200 °C i ca. 20-25 minutter. La de avkjøles på rist og de du ikke spiser kan du fint fryse.