Skillet maisbrød med jalapeño

perfekt tilbehør til et utall retter

Denne brødet er ypperlig til chili, supper, baked beans og til grillmat. Det er raskt og enkelt med få ingredienser og får en nydelig smak og en grynete god konsistens fra maismelet. Oppskriften er basert på en klassisk sørstatsoppskrift selv puritanerne insisterer på at det kun skal brukes maismel og ikke noe hvete. Dette spises hele året og hører også med til en klassisk feiring av Thanksgiving - en dag som ikke er langt unna når dette skrives.

Ingredienser

60 gr smør, smeltet

2 1/2 dl steinmalt maismel (jeg bruker denne typen)

en halv teskje fint havsalt

en halv teskje hver av bakepulver og natron

en klype chilipulver eller cayennepepper

tre spiseskjeer nøytral honning (akasie)

to store egg

3 1/2 dl kefirmelk

2 1/2 dl hvetemel

en jalapeño i tynne skiver (kan sløyfes)

----

nøytral honning og havsalt til topping

Fremgangsmåte

Smelt smøret i jernpannen du skal steke brødet i og ta deretter ut halvparten. Sett ovnen på 200 °C og plasser risten i midten.

Ha maismel, havsalt, chili, honning, egg og kefir og gi det en god miks. Ha deretter i hvetemelet iblandet bakepulver og havsalt og miks det inn men ikke mer enn nødvendig. Da kan det ferdige brødet bli seigt. Til slutter blander du i smeltet smør og heller røren over i pannen. Legg på skivet jalapeño til slutt

Bak brødet i ca. 25 minutter, sjekk at det er gjennomstekt og pensle på honning mens det er rykende varmt og dryss på litt havsalt. La det avkjøles noe før du kutter det opp i passende biter.