© 2010–2021 Millas Mat

Magnolia Bakerys eplekake med kanelsukker

oppskrift fra boken More from Magnolia

Denne kaken er en adaptert oppskrift fra Magnolia Bakery i New York. Bakeriet var en veletablert bedrift lenge før den dukket opp i Sex and the City og havnet i serien fordi en av skuespillerne bodde i området og ofte var innom på privaten. Jeg har vært der og det var et særdeles hyggelig besøk hvor mitt reisefølge og jeg klarte å unngå turisthordene. Vi fikk heller oppleve stemningen der sammen med lokalbefolkningen - noe som var veldig fint. Legg merke til at oppskriften er konvertert fra amerikanske mål.

Ingredienser

to egg, romtempererte

halvannen dl nøytral olje (mais, raps eller solsikke)

195 gr sukker

to teskjeer bakepulver

en teskje finknust havsalt

en teskje ekte vaniljeekstrakt

to dl helmelk + to ekstra spiseskjeer

240 gr hvetemel + to ekstra spiseskjeer

----

frukt og kanelsukker:

fire faste grønne epler i tynne skiver, Granny Smith

en dl sukker

to teskjeer malt kanel

Sett ovnen på 165 °C og smør en 24' springform. Legg bakepapir i bunnen og smør både papiret og sidene av formen med Formfett. Sett den til side.

Bland sammen kanelsukkeret i en liten bolle og begynn med eplene. Skrell og kutt de i tynne skiver og miks de med halvparten av kanelsukkeret. Miks det hele godt med hendene og sett de til side.

Pisk egg, olje og sukker til en luftig lysegul masse og bland inn havsalt, vanilje, hvetemel og bakepulver før du gradvis tilsetter melken til du har en jevn og litt seig kakerøre.

Miks inn halvparten av de preparerte eplene og hell røren i formen. Fordel den jevnt utover og topp med resten av eplene, dryss over resten av kanelsukkeret og stek kaken midt i ovnen i omlag en time. Sjekk med en kakenål at den er gjennomstekt før du setter hele formen på en kakerist. La den avkjøle seg i minst en time før du klikker av ringen.

For å unngå sukkersøl legger du et stykke bakepapir oppå kaken før du heller håndflaten oppå og snur den i en vending. Legg kaken tilbake på risten og fjern bunnplaten og bakepapiret. La kaken avkjøle seg opp-ned før den vedes over på et passende kakefat.