© 2010–2020 Millas Mat

Linser med vaniljekrem

verdens beste kake?

«Linse er den beste kaken i hele verden», sa Wenche Foss under et intervju på Teatercafeen. Og disse små godbitene er enklere å lage enn mange tror. De er opprinnelig en videreføring av den berømte Linzertorte fra Østerrike, kaken som har verdens eldste dokumenterte oppskrift helt tilbake til 1653. Disse små kakene kalles for Linzeraugen (linseøyne) siden de er minivarianter av den opprinnelige kaken. Varier gjerne fyllet om du ønsker, alle slags typer frukt eller syltetøy kan brukes eller bruk gjerne Nutella.

Linser med vaniljekrem

Ingredienser

230 gr hvetemel

125 gr smør

125 gr sukker

et egg

en spiseskje melk

to teskjeer bakepulver

en kartong Piano vaniljekrem

Sett ovnen på 170 °C og spray et stort muffinsbrett med litt formfett i hver grop. Smør de helt opp langs kanten.

Smuldre mel og smør i en bakebolle, Tilsett sukker og bakepulver og miks alt dette godt sammen. Pisk egg og melk lett med en gaffel og tilsett dette. Arbeid alt sammen til en fin og fast deig.

Pakk den inn i plastfolie og ha den hvilke i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Ta 2/3 av deigen og del den inn i seks like store biter, dryss mel på hendene og klapp ut små leiver som du kler muffinskoppene med. Fordel i vaniljekremen og ta resten av deigen og klapp ut små lokk som du legger over kremen. Brett deigkanten over så det blir tett og fint. Her må du være nøye så det ikke er noen hull.

Stek kakene i omlag 35-40 minutter til de er llys gylne. La de avkjøle seg godt i formen før du tar de ut ved hjelp av en liten smørkniv og sett de på kakeristen. La de bli helt kalde før de får et lett melisdryss før servering.